Śniadaniowa tortilla z pastą tuńczykowo – jajeczną

Śniadaniowa tortilla z pastą tuńczykowo - jajeczną

Takie śniadanie to dobry pomysł na dietetyczną kanapkę do pracy.

Tortillę możemy zrobić sami  –  przepis tutaj,  lub kupić.

Ważne żeby była z mąki razowej. Jeden duży placek to 40-50 kcal.

Z powodzeniem zastąpi tradycyjną kanapkę i urozmaici dietę.

Upchnąć można do niej wszystko. Póki co muszę trzymać się jadłospisu diety więc do środka pasta z tuńczyka z jajkiem.

Składniki

1 jajko na twardo

1/4 puszki tuńczyka w sosie własnym

1 łyżka awokado

świeży posiekany koperek

2 liście sałaty

ćwiartka ogórka

pieprz biały

 Podane składniki rozgniatamy widelcem aż połączą się w zwartą konsystencję

Placek smarujemy pastą i układamy 2 liście sałaty i ćwiartkę ogórka przekrojonego wzdłuż.

Zawijamy tortille, kroimy na mniejsze kawałki.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s