Hamburger wołowy z kapustą pekińską

Duże danie obiadowe.

Składniki na dwa hamburgery

Chude mięso wołowe, grubo mielone lub siekane 200 g

Ogórek kiszony pokrojony w drobna kostkę

pół papryki świeżej pokrojonej w drobna kostkę

1-2  ząbki czosnku

1 jajko, łyżeczka sosu sojowego

szczypta soli ziołowej, pieprz, papryka mielona

1  łyżka oliwy z oliwek do smażenia

Na jarzynkę:

1 kapusta rzymska mini lub pół 4 liście kapusty pekińskiej

Hamburgera grillujemy lub smażymy na patelni.

Zdejmujemy i na tej samej oliwie krótko przesmażamy kapustę. Doprawiamy do smaku.

Podajemy na gorąco.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s