Chłodnik jogurtowy z botwinką

Doskonała zupa na upalne dni. Wersja dietetyczna bez bulionu

Proporcje dla dwóch osób.

500 ml jogurtu

pęczek botwinki

4 rzodkiewki

1/2 ogórka

1 łyżka posiekanego koperku, 2 ząbki czosnku

2 jajka

Młode buraczki z botwinki zetrzeć na tarce, liście pokroić w paseczki. Zagotować i wystudzić.

Rzodkiewkę i ogórka pokroić w plasterki.

Jajka ugotować na twardo, posiekać. Czosnek wycisnąć.

Wszystko razem wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku solą.

Podawać schłodzone.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s