Sznycelki z indyka ze szparagami

Prawdziwy powiew wiosny. Majowy klasyk.  Brakuje tylko sosu holenderskiego.

Zamiast niego  sojowy kogel-mogel lub sos cytrynowy.

150 g piersi z indyka

8 zielonych szparagów

1 łyżka oliwy z oliwek,  sól ziołowa  do smaku.

Polędwiczkę wraz ze szparagami grillować lub smażyć na patelki ok 5 min z każdej strony.

Podawać na gorąco polane łyżką sosu do wyboru.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s