Flaczki z pieczarek

Doskonałe, lekkie danie na kolację. Domownicy chętnie się przyłączą.

Składniki na 2 porcje

 500 g pieczarek

1 duża cebula

300 – 500 ml wody

przyprawy jak do flaków: imbir, gałka muszkatołowa, papryka, pieprz, majeranek

odrobina soli

Pozbawione ogonków i obrane ze skórki pieczarki kroimy w plasterki,

cebulę w piórka i lekko podsmażamy. Podlewamy wodą i dusimy jeszcze 10 min.

Przyprawiamy do smaku. Podajemy z zieleniną. Bez pieczywa

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s