Kapuśniak z włoskiej kapusty

Podstawową zaletą tej zupy jest to, że jest bardzo sycąca i niskokaloryczna.

Składniki na cztery do sześciu porcji – można ją wykorzystać w następnych dniach lub nakarmić rodzinę

1 łyżka oliwy z oliwek

1/2 główki dużej kapusty włoskiej

2 pokrojone w piórka cebule

2  papryki pokrojone w paski

2 ząbki czosnku

 jedna puszka pomidorów bez skórki

Gorąca woda 1-1,5  litra – ilość zależy od gęstości jaką chcemy otrzymać

2 liście laurowe, ziele angielskie, 1 łyżka suszonych pomidorów w proszku, pieprz,

odrobina soli ziołowej

Cebulkę podsmażamy na oliwie na złoty kolor.

Dokładamy pozostałe warzywa i przyprawy.

Zalewamy wrzątkiem. Gotujemy 15 min. Doprawiamy do smaku i zjadamy.

 
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s