Cytrynowy dorsz na parze

Nie przepadam za białą rybą morską ale czasem trzeba ją zjeść.

Zwłaszcza jak się jest na diecie. Dlatego dziś rozum zdecydował.

Na obiad cytrynowe kwasy tłuszczowe Omega-3 na parze, ułożone na liściach sałaty.

200 g surowej, białej ryby morskiej

2 duże liście sałaty masłowej

1 łyżeczka soku z cytryny i szczypta otartej skórki, pół łyżeczki masła

pesto z rukoli lub innej zieleniny, świeże zioła.

Rybę układamy na liściach sałaty i umieszczamy na sicie do parowania.

Zakrywamy pokrywką i gotujemy 10 min.

Podajemy z odrobiną masła i startą skórką z cytryny lub sosem cytrynowym, pesto i świeżą zieleniną.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s