Śniadaniowa kanapka

To 1 kromka chleba razowego lub graham, 1 placek tortilli  lub 2 płatki pieczywa chrupkiego do wyboru

posmarowane masłem z awokado lub suche.

Możemy wybrać jeden rodzaj pieczywa i jeść je codziennie lub zmieniać dla urozmaicenia menu.

Dodatkiem do kanapki mogą być naprzemiennie:

chuda drobiowa lub wołowa wędlina – 50 g

chudy biały ser  – 50 g

żółty ser – 50 g – najwyżej dwa razy w tygodniu

1 jajko na twardo, miękko  lub w koszulce

Pasta z tuńczyka, serowa lub jajeczna – 50 g

I zawsze jako dodatek do kanapki można zjeść

2 liście sałaty, 2 plastry pomidora lub ogórka, 4 rzodkiewki, ćwiartkę papryki, świeże zioła.

Planując codzienne menu należy pamiętać o zasadzie, że kanapkę z wędliną jemy tylko w dniu kiedy na obiad lub kolację przygotowaliśmy danie bezmięsne lub rybne.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s