Filet z drobiu z kapustą pekińską

Doskonały duet dietetyczny. Chudy drób i kapusta.

Filet z piersi kurczaka (150 g)  kroimy na cienkie kawałki lub rozbijamy tłuczkiem.

Grillujemy lub smażymy na 1 łyżce oliwy 3 min z każdej ze stron.

Zdejmujemy filety i na pozostałym na patelni tłuszczu przesmażamy przez 1 min grube, białe części kapusty pekińskiej.

Doprawiamy do smaku papryką w płatkach i curry, delikatnie solimy

Podajemy ze szklaneczką jogurtu  (150 ml)  ze świeżo startym korzeniem imbiru lub chrzanu.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s